Преди да изберем подходящите врати е необходимо първо да решим функцията - предназначението или интериорното решение което искаме да постигнем в дадено помещение. От отворени "open space" пространства до ъглови решения и скосени тавани, системите на raumplus дават свободата да оптимизирате интериорните пространства, независимо дали сте вкъщи или на работното място.

 

НИШИ

Едно стандартно решение за помещения с ниши е затварянето на нишата с плъзгащи се врати по мярка - "под-таван/стена-стена". Плъзгащите врати са не само практичен избор за спестяване на място но и едно елегантно решение което позволява прегледност и лесен достъп до вътрешното разпределение.

 

СКОСЕНИ ТАВАНИ

Често срещан елемент в новото строителство, скосените тавани придават уникалност в едно помещение. Въпреки, че са предизвикателство в интериорния дизайн, те дават възможност да разгърнете въображението си. Нашите предложения за скосени плъзгащи врати решават проблема със завършеността на интериора и позволяват максималното използване на тези пространства.


ЪГЛОВИ РЕШЕНИЯ

Ъгловите гардероби или шкафове са не само отлично решение за оползотворяване на пространството особено в малки помещения, но внасят различен, нестандартен интериорен ефект. Имаме различни решения, които осигуряват пълна използваемост и лесен достъп до ъгловите пространства.
В случай, че има само една изградена странична стена, ние предоставяме допълнителен страничен панел. Това е идеално решение за стаи, където има контакти, които не могат да бъдат покрити или стени с прозорци.

 


ПРЕГРАЖДАНЕ НА ПОМЕЩЕНИЯ С ПЛЪЗГАЩИ ВРАТИ

Преграждането на помещения с плъзгащи врати е все по-често срещана практика не само само за офисни, но и за домашни интериори. Плъзгащите врати предлагат едно мултифункционално решение за бързо и лесно преграждане и създаване на отделни помещения, независимо дали имате голяма отворена площ или по-малки пространства. Могат да бъдат направени различни интериорни решения като врата в джоб (преходната плъзгаща врата е скрита в специално изграден отвор в стената), преграждане на отвор за интериорна врата, когато мястото не позволява монтаж на отваряема врата и др.